kanapcia w kanciapie szalonych florystów
Cytat z Jessi data 17 września, 2010, 21:47za Was, za kolejne rocznice, za mężów, żony, za przyjęcia i naszych przyjaciół :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:
za Was, za kolejne rocznice, za mężów, żony, za przyjęcia i naszych przyjaciół :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:
Cytat z konwalia28 data 17 września, 2010, 21:54a ja nie mam mężaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....wypijcie też za mnie :bangin:
a ja nie mam mężaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....wypijcie też za mnie :bangin:
Cytat z atomowka data 17 września, 2010, 21:58:drinkingdrunk: za 5 rocznicę ślubu żebyś przez kolejne 5 nie miała ani razu ochoty wybrać się na muchomorki
:drink: Swietka na smuteczki
za konwalię :drink: coby sobie męża znalazła ...a co ma mieć lepiej niż my :takaemotka:
:drinkingdrunk: za 5 rocznicę ślubu żebyś przez kolejne 5 nie miała ani razu ochoty wybrać się na muchomorki
:drink: Swietka na smuteczki
za konwalię :drink: coby sobie męża znalazła ...a co ma mieć lepiej niż my :takaemotka:
Cytat z Jessi data 17 września, 2010, 22:25moje drogie - podajcie mi jakiś przepis na fajną sałatkę pasującą do reszty:
karczek z grila ,masło czosnkowe, barszczyk
chlebek z grila
szynka pieczona w piecu + warzywa gotowane, ziemniaczki z wody,
grecka sałatkadeska serów z winogronami, śledzik, grzybek, na zagrychę
sałatka z ananasem,
sałatka z makaronu ryżowego
jajka na twardo na "sałatce" tatarskiejzupa gulaszowa na noc 🙂
aha i jakiegoś dobrego drinka 🙂
moje drogie - podajcie mi jakiś przepis na fajną sałatkę pasującą do reszty:
karczek z grila ,masło czosnkowe, barszczyk
chlebek z grila
szynka pieczona w piecu + warzywa gotowane, ziemniaczki z wody,
grecka sałatka
deska serów z winogronami, śledzik, grzybek, na zagrychę
sałatka z ananasem,
sałatka z makaronu ryżowego
jajka na twardo na "sałatce" tatarskiej
zupa gulaszowa na noc 🙂
aha i jakiegoś dobrego drinka 🙂
Cytat z swietlana marciniak data 18 września, 2010, 05:28Tyle wszystkiego!!!!!A brak piwa,dużo piwa :upup:
Tyle wszystkiego!!!!!A brak piwa,dużo piwa :upup:
Cytat z G.o.s.i.a data 18 września, 2010, 09:55pokrojona bagietka z masłem czosnkowym i podpieczona na grillu pychotka
koreczki z plastrami szynki przekładanymi oliwkami i cebulką marynowaną
pokrojona bagietka z masłem czosnkowym i podpieczona na grillu pychotka
koreczki z plastrami szynki przekładanymi oliwkami i cebulką marynowaną
Cytat z Goldlight data 18 września, 2010, 10:13Jessi - zrobilam sie glodna przez Ciebie
Co do salatki to moze rowniez jakas z kurczaka, ktoisz ugotowana piers z kurczaka 9mozna dodac przyprawy do kurczaka Kamisu), kukurydza, majonez i niektorzy dodaja ananasa.
U nas zawsze schodzi na pniu. Ja lubie piers z kurczaka, jajka na twardo, ugotowane (nie rozgotowane) brokuly, i do tego kielki i odrobina majonezu - smakuje bosko - chyba pojde na bazarek po zakupy
Jessi - zrobilam sie glodna przez Ciebie
Co do salatki to moze rowniez jakas z kurczaka, ktoisz ugotowana piers z kurczaka 9mozna dodac przyprawy do kurczaka Kamisu), kukurydza, majonez i niektorzy dodaja ananasa.
U nas zawsze schodzi na pniu. Ja lubie piers z kurczaka, jajka na twardo, ugotowane (nie rozgotowane) brokuly, i do tego kielki i odrobina majonezu - smakuje bosko - chyba pojde na bazarek po zakupy
Cytat z skimmia data 18 września, 2010, 11:23No jessi 😉 ale narobiłaś smaku :mniam: ja proponuję też szybciutką sałatkę - główka sałaty, do tego kroimy w kosteczkę ser żółty (ale musi byc twardy ) , szynkę , zielonego ogórka , w plastry rzodkiewkę i siekamy szczypiorek , wszystko polewamy sosem vinegret , sałatka szybka i bardzo lekka, :mniam:
No to za pomyślnośc Jessi plenerowego przyjęcia :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:
No jessi 😉 ale narobiłaś smaku :mniam: ja proponuję też szybciutką sałatkę - główka sałaty, do tego kroimy w kosteczkę ser żółty (ale musi byc twardy ) , szynkę , zielonego ogórka , w plastry rzodkiewkę i siekamy szczypiorek , wszystko polewamy sosem vinegret , sałatka szybka i bardzo lekka, :mniam:
No to za pomyślnośc Jessi plenerowego przyjęcia :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:
Cytat z violeta data 18 września, 2010, 12:26Jessi ja mogę Ci polecić sałatkę rodem z Italii ,jest pyszna ,prosta i szybko się ja robi ,a składniki kupisz bez trudu.
Paczka tortellini z mięsem
4 duże pomidory
jedna dymka lub pól zwykłej cebuli
20dkg szynki konserwowej
gęsta śmietana
dwa ząbki czosnku
sol,pieprz i suchy tymianek
tortellini gotujesz w osolonej wodzie i zahartuj je po ugotowaniu,pomidory ,cebulkę,szynkę kroisz w drobna kostkę......do miski
dodajesz tortellini.Pol szklanki śmietany mieszasz z dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku i talk powstałym sosem zalewasz zawartość michy i mieszasz wszystko razem,na koniec pieprz sol i tymianek do smaku /tymianku nie żałuj/smacznego :mniam:
Jessi ja mogę Ci polecić sałatkę rodem z Italii ,jest pyszna ,prosta i szybko się ja robi ,a składniki kupisz bez trudu.
Paczka tortellini z mięsem
4 duże pomidory
jedna dymka lub pól zwykłej cebuli
20dkg szynki konserwowej
gęsta śmietana
dwa ząbki czosnku
sol,pieprz i suchy tymianek
tortellini gotujesz w osolonej wodzie i zahartuj je po ugotowaniu,pomidory ,cebulkę,szynkę kroisz w drobna kostkę......do miski
dodajesz tortellini.Pol szklanki śmietany mieszasz z dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku i talk powstałym sosem zalewasz zawartość michy i mieszasz wszystko razem,na koniec pieprz sol i tymianek do smaku /tymianku nie żałuj/smacznego :mniam:
Cytat z swietlana marciniak data 18 września, 2010, 12:36Dobra,widzę że tu naprawdę chodzi o sałatkę,podam przepis,jest bomba!Pierś z kurczaka kroimy w kostkę,posypać przyprawą"gyros",wymieszać,obsmażyć na oleju.Na dno naczynia układam mięso na niego kukurydzę-całą puszkę i majonez,na to keczup-pikantny.Następnie ogórki kiszone pokrojone w kostkę i ogórek świeży w pół plasterki,późnij pora pokrojonego drobno,majonez i keczup.Wierzch posypać pokrojoną kapustą pekińską i posypać przyprawą "gyros".PYCHA!!! :mniam:
Dobra,widzę że tu naprawdę chodzi o sałatkę,podam przepis,jest bomba!Pierś z kurczaka kroimy w kostkę,posypać przyprawą"gyros",wymieszać,obsmażyć na oleju.Na dno naczynia układam mięso na niego kukurydzę-całą puszkę i majonez,na to keczup-pikantny.Następnie ogórki kiszone pokrojone w kostkę i ogórek świeży w pół plasterki,późnij pora pokrojonego drobno,majonez i keczup.Wierzch posypać pokrojoną kapustą pekińską i posypać przyprawą "gyros".PYCHA!!! :mniam: