Iście królewski ślub - 29.04.2011
Cytat z zielonafarbka data 29 kwietnia, 2011, 19:19skromny czy nie, tarcza czy co innego to i tak będziemy powielać. Hit następnych sezonów KONWALIA w bukiecie ślubnym i spróbujcie teraz wytłumaczyć PM że konwalia do ślubu nie za bardzo bo nietrwała 8) ech...
skromny czy nie, tarcza czy co innego to i tak będziemy powielać. Hit następnych sezonów KONWALIA w bukiecie ślubnym i spróbujcie teraz wytłumaczyć PM że konwalia do ślubu nie za bardzo bo nietrwała 8) ech...
Cytat z parviflora data 29 kwietnia, 2011, 20:14chyba tarczka... tarczunia...
chyba tarczka... tarczunia...
Cytat z hahania data 30 kwietnia, 2011, 08:10Bo czyz ona chce sie tak bardzo bronic?.... 😉 😉 😉
Po tylu latach w koncu sie doczekala.
Bo czyz ona chce sie tak bardzo bronic?.... 😉 😉 😉
Po tylu latach w koncu sie doczekala.
Cytat z infloral data 30 kwietnia, 2011, 10:12Dokładnie, w końcu marzenie się spełniło. Skromny, rodzinny ślub i romantyczna wiązanka 🙂
Dokładnie, w końcu marzenie się spełniło. Skromny, rodzinny ślub i romantyczna wiązanka 🙂
Cytat z zyta data 30 kwietnia, 2011, 16:27Ot, zboczenice zawodowe się dorwały do tematu, bo jakby inaczej 😀
No nie dziwię się, że taka mała, bo co się będzie bronić przed williamem?
Moja pierwsza reakcja to rozczarowanie..., takie zapowiedzi co co pieniędzy przeznaczonych na oprawe i to chyba do pałacu te kwiaty poszły....
Moje wyobrażenia też szły w innym kierunku, ale trzeba przyznać, że tradycja i etykieta zrobiły swoje. Mimo to bardzo wyważona suknia jak i bukiet, i ogólnie trzeba przyznać wszystko ze sobą współgrało...A i skromność też ma swoje zalety, z prezentów też zrezygnowali, więc lud brytyjski mają u stóp....
Drzewka ładnie się prezentowały w tak ogromnej katedrze, kompozycje w kościele, bardzo angielskie.
Mieszkałam parę lat w Anglii i mają specyficzne bukiety ślubne, zresztą w pismach angielskich to widać, dla nich kwiaty to całkowicie coś innego niż u nas. Tam na co dzień w domu muszą być w flakonach, kupowane całymi paczkami i za śmieszne pieniądze, a pąki frezji, lilii i goździków to są tak świeże, że koloru nawet nie widać, całkiem inna kultura, a bukiety okolicznościowe, zostawię bez komentarza zresztą widać to w Tesco.infloral - "tak czy inaczej zastanawia mnie jak oni te druty od spodu ukryli " co to ma znaczyć? nie wiesz, czy żartujesz?
Ot, zboczenice zawodowe się dorwały do tematu, bo jakby inaczej 😀
No nie dziwię się, że taka mała, bo co się będzie bronić przed williamem?
Moja pierwsza reakcja to rozczarowanie..., takie zapowiedzi co co pieniędzy przeznaczonych na oprawe i to chyba do pałacu te kwiaty poszły....
Moje wyobrażenia też szły w innym kierunku, ale trzeba przyznać, że tradycja i etykieta zrobiły swoje. Mimo to bardzo wyważona suknia jak i bukiet, i ogólnie trzeba przyznać wszystko ze sobą współgrało...A i skromność też ma swoje zalety, z prezentów też zrezygnowali, więc lud brytyjski mają u stóp....
Drzewka ładnie się prezentowały w tak ogromnej katedrze, kompozycje w kościele, bardzo angielskie.
Mieszkałam parę lat w Anglii i mają specyficzne bukiety ślubne, zresztą w pismach angielskich to widać, dla nich kwiaty to całkowicie coś innego niż u nas. Tam na co dzień w domu muszą być w flakonach, kupowane całymi paczkami i za śmieszne pieniądze, a pąki frezji, lilii i goździków to są tak świeże, że koloru nawet nie widać, całkiem inna kultura, a bukiety okolicznościowe, zostawię bez komentarza zresztą widać to w Tesco.
infloral - "tak czy inaczej zastanawia mnie jak oni te druty od spodu ukryli " co to ma znaczyć? nie wiesz, czy żartujesz?
Cytat z infloral data 30 kwietnia, 2011, 21:33Poważnie się zastanawiam bo ja to zawsze od spodu staram się listkami pozakrywać tak jak mnie uczono. Przyglądałam się tym zdjęciom ale nie mogę się dopatrzyć więc może ktoś inny zdążył zauważyć.
Poważnie się zastanawiam bo ja to zawsze od spodu staram się listkami pozakrywać tak jak mnie uczono. Przyglądałam się tym zdjęciom ale nie mogę się dopatrzyć więc może ktoś inny zdążył zauważyć.
Cytat z zyta data 1 maja, 2011, 09:32Osobiście nie podklejałam tak bukietu, ale na tym zdjęciu, które wkleiłaś, wygląda mi to na podklejane listki salalu klejem na zimno, chyba, źe jeszcze na jakąś taśmę dwustronną są klejone.
Osobiście nie podklejałam tak bukietu, ale na tym zdjęciu, które wkleiłaś, wygląda mi to na podklejane listki salalu klejem na zimno, chyba, źe jeszcze na jakąś taśmę dwustronną są klejone.
Cytat z infloral data 1 maja, 2011, 11:02Jak zrobić taką wersję jak na fotce to ja wiem. One są mocowane na drutach tak samo jak cała wiązanka. Dachówkowate ułożenie maskuje druty i efekt jest właśnie taki ładniutki 🙂
Zastanawia mnie po prostu jak zamaskowali druty w wiązance Kate bo ona wydaję się od spodu też taka kudłata, jak by tam żadnych listków nie było. Może była zrobiona na okrągło z przodu i z tyłu kwiatami? Nie zdążyłam tego zauważyć a na zdj trudno rozszyfrować może ktoś inny zauważył.
Jak zrobić taką wersję jak na fotce to ja wiem. One są mocowane na drutach tak samo jak cała wiązanka. Dachówkowate ułożenie maskuje druty i efekt jest właśnie taki ładniutki 🙂
Zastanawia mnie po prostu jak zamaskowali druty w wiązance Kate bo ona wydaję się od spodu też taka kudłata, jak by tam żadnych listków nie było. Może była zrobiona na okrągło z przodu i z tyłu kwiatami? Nie zdążyłam tego zauważyć a na zdj trudno rozszyfrować może ktoś inny zauważył.
Cytat z Jadwiga data 1 maja, 2011, 17:56Bukiecik mnie nie zachwycił. Jeśli miał symbolizować tarczę, to za bardzo "rozczochrany". Wydaje mi się nieproporcjonalny w zestawieniu z suknią.
Może florysta był tak bardzo się starał, że aż mu się nie udało. Rozumiem, że etykieta, zwyczaje itd., ale razi mnie brak dopasowania wielkości i kształtu bukietu do "posągowego" kroju sukni.
Bukiecik mnie nie zachwycił. Jeśli miał symbolizować tarczę, to za bardzo "rozczochrany". Wydaje mi się nieproporcjonalny w zestawieniu z suknią.
Może florysta był tak bardzo się starał, że aż mu się nie udało. Rozumiem, że etykieta, zwyczaje itd., ale razi mnie brak dopasowania wielkości i kształtu bukietu do "posągowego" kroju sukni.
Cytat z hanusia data 1 maja, 2011, 19:41@infloral napisał/a:
To ja zapodam wam tył angielskiej wiązanki, mam nadzieję że autor wybaczy :kisscheek: w końcu bardzo ładnie zrobiona 🙂
No a tutaj jakoś tak słabo to wyglądało ale może rzeczywiście u nich są inne standardy i taki był zamysł autora 8)
tak czy inaczej zastanawia mnie jak oni te druty od spodu ukryliPrzypinka do włosów ładniutka, szkoda że pewnie niezbyt trwała i ogólnie ładnie się konwalie w wiązance prezentują, są takie skromne i leciutkie
Dziewczyny, jak zobaczyłam tę wiązankę powiedziałam: za żadne pieniądze nie wzięłabym tego zlecenia!!!!!
Czy któraś z was drutowała konwalię????? Jak ją ściśniesz trochę mocniej : więdnie ! Jak za mało- nie trzyma formy.... Ukryta pomiędzy innymi kwiatami, niepozorna, przejdzie... Sama... Wzrok swiata na nią skierowany.... Współczuje twórcom!!!! Taki stres!!!! To nie były wiązki konwalii od babci na murku omotane organzą i z wklejonymi kryształkami!!!!
Dla mnie: wielka klasa, skromność, ale z zaznaczeniem ogromnym oprawy, na która skłąda się nie tylko miejsce, ale tez i atmosfera.... Chór chłopięcy... Czy wy coś o tym wiecie? Swieczki pod klosikami? jak ?że się nie zapaliły?Widziałyście jak długo szli przez opactwo? Ile to kilometrów dywanu? Przed katedrą ? plac... Jak ta KARETA wyglądała na tle czerwonego dywanu? Jak ociupinka... A te drzewa to co? brzózki wycięte z mojej brzezinki na Światełku???? Ranyści!!!!
Widział kto kiedy prawdziwego brylanta z atestem????
Założę się, że stwierdziłybyscie , ze cyrkonia wygląda tak samo.... A o ile większa!!!
@infloral napisał/a:
To ja zapodam wam tył angielskiej wiązanki, mam nadzieję że autor wybaczy :kisscheek: w końcu bardzo ładnie zrobiona 🙂
No a tutaj jakoś tak słabo to wyglądało ale może rzeczywiście u nich są inne standardy i taki był zamysł autora 8)
tak czy inaczej zastanawia mnie jak oni te druty od spodu ukryliPrzypinka do włosów ładniutka, szkoda że pewnie niezbyt trwała i ogólnie ładnie się konwalie w wiązance prezentują, są takie skromne i leciutkie
Dziewczyny, jak zobaczyłam tę wiązankę powiedziałam: za żadne pieniądze nie wzięłabym tego zlecenia!!!!!
Czy któraś z was drutowała konwalię????? Jak ją ściśniesz trochę mocniej : więdnie ! Jak za mało- nie trzyma formy.... Ukryta pomiędzy innymi kwiatami, niepozorna, przejdzie... Sama... Wzrok swiata na nią skierowany.... Współczuje twórcom!!!! Taki stres!!!! To nie były wiązki konwalii od babci na murku omotane organzą i z wklejonymi kryształkami!!!!
Dla mnie: wielka klasa, skromność, ale z zaznaczeniem ogromnym oprawy, na która skłąda się nie tylko miejsce, ale tez i atmosfera.... Chór chłopięcy... Czy wy coś o tym wiecie? Swieczki pod klosikami? jak ?że się nie zapaliły?Widziałyście jak długo szli przez opactwo? Ile to kilometrów dywanu? Przed katedrą ? plac... Jak ta KARETA wyglądała na tle czerwonego dywanu? Jak ociupinka... A te drzewa to co? brzózki wycięte z mojej brzezinki na Światełku???? Ranyści!!!!
Widział kto kiedy prawdziwego brylanta z atestem????
Założę się, że stwierdziłybyscie , ze cyrkonia wygląda tak samo.... A o ile większa!!!