Forum

Ścieżka forum - jesteś tutaj:ForumNa dzień dobry: Dla poczatkujacych3 róże
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

3 róże

Cześć dziewczyny, ja jak zwykle proszę was o radę, nic nie mogąc dać wam w zamian oprócz podziękowań 😳 😳 😳 😳 Chodzi mi o to jak przychodzi klientka i prosi o bukiet z 3-5 róż, a ja nie mam kompletnie pomysłów jak je zrobić, biorę róże, można dać gipsówkę, trawę{którą wiążę drucikiem}, i dalej co, czasami dodaję też takie kolorowe suszone liście kukurydzy, a dalej co? Zawsze mi się wydaje, że czegoś jeszcze brakuje, nie wspominając, że staram się nie dawać kokard, bo po prostu takie kulfony mi wychodzą,że lepiej dać sizal {chodzi mi o taką kokardę bardzo puszystą, czy nie wiem jak to wytłumaczyć}, może macie jakieś zdjęcia, żeby osłowi pokazać, jak krowie na rowie, nie gniewajcie się na mnie 😳 😳 😳 😳 , bo ja zawsze coś wymyślę, a potem przeżywam :boisie: :boisie: :boisie:

Ja z zasady kokard nie daję, no chyba, że są uwiązane z organzy 🙂

Bukiecik z 3 róż? może wyglądać okazale 😉 możesz róże wystopniować w jednej linii a z boku dać np ruskus, trawę wywinąć (dlaczego wiążesz ją drucikiem? dokładasz jak każdy element zwitek trawki i już). Pod łebkiem każdej róży możesz zawiązać kokardki z organzy, możesz uwiązac na nich rafię, potem powtórzyć jakiś zwitek na liściach poniżej. Dokładaj kulki rattanowe. wywijaj drut aluminiowy i dołączaj... Zrób jakieś fajne kryzy - okazałe niech będą w środek których wkładasz kilka kwiatów a bukiet masz okazały że hej! Albo - długie róże - oberwij z liści, połącz je w berło, zwiąż pod główkami, dołóż jakiejś zieleninki wkoło a rączkę zamaskuj organzą na całej długości łodyg... Nie robię zdjęć zwykłych bukietów, ale mam kilka - to pokaże Ci. Postaram się cyknąć oś ciekawego jak zrobię.

Oj Pavri jak ja lubię czytać twoje posty i do tego te fotki - nic tylko naśladować . :kisscheek:

Dzięki za miłę słowa, ale mnie zawstydzasz 😳 😳 😳 :kisscheek:

Jak to mówił mój klient z wcześniejszej kwiaciarni. Róże są jak kobiety i najlepiej wyglądają sote 😉

Jeśli już to do róż fajne są liście draceny. Najfajniejsze jak są takie lekko bordowe. No i trawa to podstawa! a kokardy jeśli już to takie z kolorowego sznurka. nawet niekoniecznie muszą być kokardy, a takie wijace się półkokardy 😉 Gipsowki to raczej już się nie używa...

piękne te zdjęcia,coś dzisiaj będę kombinowała, zawsze to lepiej jak inni coś dopowiedzą, doradzą,dziękuję bardzo, wstyd mi bo wydaje mi się,że tak prostych i głupich pytań to na tym forum to nikt nie zadaje,ale taki już mój urok 😥 😥 😥

a na tym drugim zdjęciu, to kryza z czego jest zrobiona Parvi?

Wyciełam z jakiegoś pudełka trójkącik, okleiłam futerkiem, zrobiłam dziurkę, dowiązałam druciki i tak powstała kryza, potem w niej ułozyłam stopniowo róże, lejce i ozdobiłam medżikherem i czarnym drucikiem alu.

Hej 🙂
Właśnie mam praktykę w kwiaciarni. Jeśli mogę coś doradzić to.... Wiązanie wykonuje się rafią 😉 nie drutem! nie tylko nie to! 😉
drut wykorzystuj do 'drutowania' kwiatów. A z 3 róż może być piękny bukiet 😉 Zaczynasz bukiet masz pierwsza róże robisz sobie bazę z zieleni... trawka niedźwiedzia, leder, hosta... co masz 😉 potem dokładasz następną i jedziesz z zielenią i ostatnia trzecia róża - jedziesz z zielenią i wykańczasz. Związujesz zieloną rafią 😉 Ja tak robię 😉 szybko łatwo i przyjemnie! 😉 i bez kokardek... bleee!! rafią oplątuje łodygi i na jednej róży wiąże kokardkę taką małą z rafii. 😉
Pozdrawiam ;**

Kasiuulaa90 wiem że przeżywasz swoja praktykę i z tego co czytam to chyba twój pierwszy kontakt z kwiatami 🙂
Tu wypowiadają się "spece"(parviflora) w tej dziedzinie i uwagi typu drutem się nie wiążę tylko drutuje kwiaty są trochę śmieszne i nawet nie na miejscu. :protest: Zapoznaj się z tematem i dopiero się wypowiadaj. Drut techniczny i ozdobny dwa różne pojęcia...

facebook