Forum

Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Nowe stawki VAT od 2011 roku

Witam,

chciałabym wiedzieć jakie będą obowiązywały stawki vat na bukiety i kompozycje z kwiatów ciętych oraz na wience z kwiatów żywych od 2011r.

gdzie można zdobyć pewne informacje? obecne stawki obowiązywały do końca roku - czy należy je podwyzszyć wg. ogolnych zasad czy ulegaja całkowitej zmianie?

Dzieki za wszelkie sugestie 😉

tez jestem ciekawa 🙂

ustawa została podpisana tuż przed świętami........... tak, że niestety nie ma jeszcze nic drukiem ogłoszonego.... jurto bedziemy w skarbówce szukać informacji i............. pytać 🙂

przemysłówka na 23% wskakuje.. u mnie ceny brutto zostaja bez zmian a zwyżkę vatu biore na siebie 🙁

ja słyszałam, że wszędzie wacik podnosimy o 1 stopień.

i źle słyszałaś ..................

ha! no to fajnie 😉 kurde

A jak mam kasę fiskalną i znam jej obsługe - to mogę sobie sama te stawki poprzestawiać? czy musze jakiego technicznego wzywać, tylko po to żeby może jaki papier mieć... coś tam...

jutro nasz ksiegowy idzie do skarbówki - mam nadzieję, że wszytkiego sie dowiemy

Dzisiaj moja księgowa mówiła że towar z 22 na 23%,to co 7na 8%,a z 3 na5%, 🙁 czekam jeszcze na wasze potwierdzenie.

też zastanawiam się czy mogę sama przestawić stawki vatu... mam kasę novus mała, w instrukcji napisane , że można . Jak dowiadywałam się w serwisie , u którego kupowałam we wrześniu kasę , to chwila takiej przyjemności 150,00 netto. Najważniejsze jak będzie się zapatrywał na samodzielną ingerencję w kasę US...:(((

Sama możesz sobie przeprogramować kasę u mnie zrobi to mąż :adore:

facebook